Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Samsung Galaxy Tab 10.1

Tον τελευταίο καιρό, έχουμε γίνει μάρτυρες του εξής τεχνολογικού παράδοξου: οι περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν Android ταµπλέτες που φιλοδοξούν να «χτυπήσουν» τον έναν και µοναδικό εχθρό –λέγε µε iPad– µε προϊόντα υποδεέστερα και πολύ ακριβότερα!

Αυτό έχει αποτέλεσμα η Apple να «παίζει» ουσιαστικά μόνη της και να αυξάνει συνεχώς τα μερίσματα των ευτυχισμένων μετόχων της. Τελευταία προσθήκη στη στρατιά των Android tablets είναι το νέο και ανανεωμένο Galaxy Tab της Samsung, που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά. Λέτε να τα καταφέρει;

Δύσκολο έργο, κατά τη γνώμη μας, μιας και η τιμή του Galaxy βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του οικονομικού iPad 2. Βέβαια, ο εξοπλισμός του Samsung κινείται σε υψηλά επίπεδα, ενώ πιστεύουμε πως είναι μια από τις καλύτερες και πληρέστερες ταμπλέτες της αγοράς, που ουδεμία σχέση έχει με το παλιό 7άρι Galaxy.

Η σχεδίασή του είναι υπέροχη, ενώ αφήνει μια premium αίσθηση, άκρως απαραίτητη για συσκευή της κατηγορίας. Η οθόνη των 10,1 ιντσών ανάλυσης 1.280x800 είναι απίστευτα φωτεινή και ευκρινής από όποια γωνία κι αν την κοιτάξετε. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η απόκρισή της στις εντολές των δακτύλων σας, ενώ άριστα λειτουργούν το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο.



Η ομαλή αίσθηση στον χειρισμό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επεξεργαστή Nvidia Tegra 2 στο 1GHz, ο οποίος φροντίζει να «τρέχει» το ίδιο εξαιρετικά και απαιτητικά HD παιχνίδια, όπως το «Galaxy On Fire 2». Άριστη κρίνεται και η αυτονομία της μπαταρίας, αφού, εξαιρουμένου του iPad, μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει ταμπλέτα η οποία μπορεί να «μετρήσει» 9 ώρες συνεχούς λειτουργίας.


Το Android Honeycomb μπορεί να μην έχει την αίγλη του iOS, αλλά συνεχίζει να μας αρέσει ο τρόπος λειτουργίας του, ενώ εξαιρετικά χρήσιμα βρήκαμε τα Social και Media Hubs της Samsung. Εφαρμογές για Android tablet δεν θα βρείτε πολλές, ενώ ακόμα λιγότερες είναι οι πραγματικά χρήσιμες, όμως η Google βεβαιώνει πως αυτό αλλάζει προς το καλύτερο μέρα με τη μέρα.

Στην πίσω πλευρά της θα βρείτε μια κάμερα 3ΜΡ, η οποία αποδίδει καλό HD 720p βίντεο αλλά αρκετά μέτριες φωτογραφίες, ενώ η μπροστινή VGA είναι Ο.Κ. για βιντεοκλήσεις. Διαθέτει 3G, Bluetooth, Wi-Fi N και ένα dock connector για συγχρονισμό και φόρτιση, ενώ η εσωτερική μνήμη είναι 16, 32 ή 64GB.

Οι εντυπώσεις μας από το νέο Galaxy Tab είναι πολύ καλές. Μένει να δούμε αν η άριστη ποιότητα κατασκευής, η υποστήριξη Flash στο Internet, αλλά και ο πλουσιότερος εξοπλισμός σε σχέση με το απλό iPad 2 θα καταφέρουν να απειλήσουν το χαλκέντερο gadget της Apple.

Το Tab πάντως μπορεί να σηματοδοτήσει τη νέα γενιά των ανταγωνιστικών tablets, ειδικά αν η Google επιμείνει στην ανάπτυξη Android εφαρμογών ειδικά για ταμπλέτες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
  • OS Android 3.1 (Honeycomb)
  • Επεξεργαστής/ RAM Διπύρηνος 1GHz Nvidia Tegra 2/ 1GB Οθόνη 10,1 ιντσών, 1.280x800 WXGA
  • Μνήµη 16GB, 32GB και 64GB
  • Συνδεσιµότητα Wi-Fi, Bluetooth 3.0 + EDR, USB 2.0
  • Αυτονοµία 9 ώρες
  • Κύρια κάµερα 2 megapixels/ VGA
  • Δευτερεύουσα κάµερα 3 megapixels/ 720p στα 30fps
  • Μέγεθος 256x173x8,6mm
  • Βάρος 545g
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες πατήστε το link της πηγής. 

ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου