Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η Nvidia ποντάρει πολλά στις φορητές συσκευές

Ο CEO της Nvidia μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου για το μέλλον της εταιρείας κι έδωσε μια σαφή εικόνα για το τι περιμένει μέσα στα επόμενα χρόνια. Όπως είναι λογικό, ο Jen-Hsun Huang ρίχνει το βάρος του στην αγορά των φορητών συσκευών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Nvidia αναμένει 10πλασιασμό των εσόδων της από τις φορητές συσκευές μέχρι το 2015. Σύμφωνα με τον Huang, τα έσοδα θα φτάσουν τότε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι κάρτες γραφικών, η "παραδοσιακή" δύναμη της Nvidia, αναμένεται να αναπτυχθούν κατά 75% και να αποφέρουν έσοδα της τάξης των 7 δισ. δολαρίων στο ίδιο διάστημα.

Η Nvidia είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση εταιρείας που άλλαξε σημαντικά την επιχειρηματική της στρατηγική μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Όταν εγκατέλειψε την αγορά των computer chipsets κι έμεινε μόνο με τις κάρτες γραφικών, δόθηκε για λίγο η εντύπωση της συρρίκνωσης. Η εταιρεία, όμως, είχε ήδη προετοιμάσει τη μεγάλη στροφή και οι επεξεργαστές Tegra είναι ήδη μια τεράστια δύναμη στο χώρο των tablets και των smartphones.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου