Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Microsoft: Δεν καταγράφουμε τη θέση των κινητών με Windows Phone 7

Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft ειδοποιήθηκε από τις δικαστικές αρχές του Seattle για μια μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον της. Η Microsoft κατηγορείται ότι συλλέγει παρανόμως προσωπικά δεδομένα από κατόχους κινητών με Windows Phone 7...
Συγκεκριμένα, στη μήνυση αναφέρεται ότι το πρόγραμμα που ελέγχει την κάμερα της συσκευής αποστέλλει στη Microsoft στοιχεία για τη γεωγραφική θέση, ακόμα κι όταν ο χρήστης απαντήσει αρνητικά στη σχετική ερώτηση. Εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η εταιρεία ερευνά το ζήτημα. Ο αξιωματούχος συνέχισε λέγοντας ότι ακόμα και στην περίπτωση που αποστέλλονται δεδομένα στους servers της Microsoft, αυτά δε συνοδεύονται ποτέ από στοιχεία που αντιστοιχούν την τάδε θέση με τη δείνα συσκευή. Με άλλα λόγια, η Microsoft λέει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια συσκευή βρίσκεται πού σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή.


Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που δημιουργείται ζήτημα με τη φερόμενη αποστολή του γεωγραφικού στίγματος. Παρόμοιες υποθέσεις έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τόσο η Apple για το iPhone, όσο και η Google για τη δράση του λειτουργικού συστήματος Android.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COMM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου