Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η Intel μιλά για τα ultrabooks

Η αγορά υψηλής τεχνολογίας κινείται αυτό τον καιρό στους ρυθμούς τωνtablets και οι περισσότεροι έχουν την πεποίθηση ότι τα συγκεκριμένα gadgets είναι το μέλλον των υπολογιστών. Η Intel, πάντως, έχει διαφορετική άποψη...
Η εταιρεία θεωρεί τα ultrabooks ως τη μετεξέλιξη των φορητών υπολογιστών που θα συνδυάζει τις αρετές των tablets και των συμβατικών notebooks. Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας, ο Stacy Smith της Intel δήλωσε ότι τα ultrabooks που θα δούμε μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα αλλάξουν το τοπίο. "Ο χρήστης θα μπορεί να περιστρέφει την οθόνη και να λειτουργεί σε tablet mode με την οθόνη αφής. Στη συνέχεια, θα μπορεί να επαναφέρει το πληκτρολόγιο και να μετατρέπει τη συσκευή του σε εργαλείο παραγωγικότητας. Όλα αυτά δε θα γίνουν μέσα στο 2011, αλλά σιγά-σιγά τα ultrabooks θα μεταμορφωθούν", είπε ο Smith.

Τα χαρακτηριστικά των επόμενων ultrabooks περιλαμβάνουν πολύ λεπτό design, μπαταρία με μεγάλη διάρκεια, χαμηλό βάρος, λειτουργία always on, άμεση σύνδεση στα δίκτυα και φυσικά οθόνη αφής. Παράλληλα, ο Smith δεν έδειξε να προβληματίζεται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ότι η ARM ετοιμάζεται να προσφέρει κι αυτή επεξεργαστές για ultrabooks. Όπως είπε, τα ultrabooks του κοντινού μέλλοντος θα τρέχουν σε Windows 8και στο σημείο αυτό η ARM μειονεκτεί γιατί δε θα μπορεί να προσφέρει συμβατότητα με εφαρμογές που έχουν γραφτεί για Windows 7 ή παλαιότερες εκδόσεις.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου