Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

H Sony Αναπτύσει Μεμβράνη Που Προσθέτει 3D Δυνατότητες Σε NoteBook PC

H Sony Corp πρόκειται να κυκλοφορήσει μεμβράνη η οποία επιτρέπει σε notebook pc να προβάλει 3D εικόνες, χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών.

Η εταιρία την παρουσίασε στη φετινή έκθεση IFA 2011, τη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών την Ευρώπη, που γίνεται στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η μεμβράνη αναπτύχθηκε για το Vaio VPCSE1Z9E (S series), ένα notebook pc το οποίο είναι εξοπλισμένο με μία 15,5 ιντσών οθόνη LCD και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Οκτώβριο. Η μεμβράνη θα είναι έτοιμη ως προϊόν και θα κυκλοφορήσει την ίδια εποχή.

Η μεμβράνη έχει το ίδιο μέγεθος με μία 15,5 ιντσών LCD οθόνη, το πάχος της είναι περίπου 3mm και προσαρμόζεται στην μπροστινή μεριά της LCD οθόνης ενός notebook. H 3D απεικόνιση για το γυμνό μάτι γίνεται βάση της φακοειδούς μεθόδου, η οποία δημιουργεί παράλλαξη από τη συστοιχία λεπτών φακών οι οποίοι έχουν ημικυκλική διατομή.

Η μεμβράνη θα συνοδεύεται από μία εφαρμογή λογισμικού που χρησιμοποιεί τη web κάμερα του notebook για να καθορίσει τη θέση του προσώπου του χρήστη και προσαρμόζει τις 3D εικόνες με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να δει τη βέλτιστη 3D εικόνα από εκείνη τη θέση. To πρόσωπο του χρήστη μπορεί να προσδιορισθεί για αποστάσεις μεταξύ 30cm μέχρι και 1m από την οθόνη και σε οριζόντια γωνία από 60 μέχρι 120 μοίρες.

Η μεμβράνη θα πωλείται 129 ευρώ.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM



ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου