Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Άλλη μια ήττα για το ανθρώπινο είδος από τις μηχανές..

Θυμάστε το 1997 όταν ο Κασπάροφ αναμετρήθηκε σε ένα αγώνα σκάκι με τον τότε υπέρ-υπολογιστή "Deep Blue"; Εκείνο το βράδυ γράφτηκε ιστορία.. Ο άνθρωπος έχασε για πρώτη φορά από τις μηχανές που ο ίδιος κατασκεύασε..
Χτες το βράδυ άλλη μια ήττα για το ανθρώπινο είδος ήρθε να προστεθεί στο γνωστό τηλεπαιχνίδι "Jeopardy" οπού οι καλύτεροι παίχτες που έχουν περάσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμετρήθηκαν με τον υπέρ-υπολογιστή της IBM, "Watson".
Οι παίχτες απ' ότι δήλωσαν απογοητεύθηκαν από τις επιδόσεις του υπέρ υπολογιστή αφού ήταν πολύ γρήγορος και κατάφερε επιτυχώς να ξεπεράσει τις ερωτήσεις "τρικ" του παιχνιδιού. Η Διαφορά πόντων μεγάλη: Ο Υπολογιστής κατάφερε να συγκετρώσει 77.147$ ενώ ο δεύτερος σε σειρά παίχτης συγκέντρωσε μόλις 24.000$.. 

Η νίκη του υπέρ-υπολογιστή μπορεί να κάνει κάποιους να σκέφτονται τις μηχανές με το ένα φρύδι σηκωμένο και ίσως μερικοί να τρομάξουν από τις ικανότητες του.. Από την άλλη πλευρά όμως ο υπέρ - υπολογιστής είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα και σηματοδοτεί την τεχνολογική ανάπτυξη που έχει γνωρίσει το ανθρώπινο είδος την τελευταία δεκαετία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου