Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τραγικό: 80% των Webbrowsers είναι ανοιχτό για επιθέσεις! Λύση από to HTML5;

Μία εταιρεία που ειδικεύετε στην ασφάλεια υπολογιστών ξεκίνησε μια υπηρεσία που ελέγχει δωρεάν τους browsers χρηστών (BrowserCheck). Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  ο πρόεδρος της εταιρείας Qualys, Wolfgang  Kandeck, παρουσιάσε μερικά στατιστικά που κανείς δεν θα περίμενε...

Σύμφωνα με τον ίδιο 8 στους 10 browser είναι ανοιχτοί σε επιθέσεις λόγο κενών ασφαλείας για τα οποία υπάρχουν ήδη αναβαθμίσεις που τα διορθώνουν. Το BrowserCheck ψάχνει το λειτουργικό σύστημα για εγκατεστημένους browser αλλα και για 18 διαφορετικά πρόσθετα όπως το Flash player, java και Silverlght.
Όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας "Οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι έχουν τη Java εγκατεστημένη αλλά ούτε και πως εγκαθιστάτε. Αυτό το έχουν καταλάβει οι συγγραφείς κακόβουλων εφαρμογών και στοχεύουν στην άγνοια των χρηστών". 
Όταν ρωτήθηκε για τα αίτια των ποσοστών αυτών είπε: "Φταίει ότι δεν υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα αναβάθμισης λογισμικού. Τα υπάρχον συστήματα είναι περιορισμένα σε 1 ή 2 εφαρμογές και τις περισσότερες φορές είναι περίπλοκα για τον απλό χρήστη."

Κλείνοντας πρόσθεσε: "Με το HTML5 ίσως αλλάξει το σκηνικό. Το HTML5 θα είναι υπεύθυνο για την εικόνα και ήχο και τότε δέν θα χρείαζονται τα περισσότερα απο τα πρόσθετα.."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου